Pluk de vruchten van ethyleen-management

En draag bij aan de realisatie van de wereldwijde sustainability doelstellingen door carbon footprint reductie 
van de PRODUCTIE en het TRANSPORT van versproducten zoals groente, fruit en bloemen 


Ethyleen vertelt je zó veel

Maar om deze signalen te kunnen oppikken moet je een hele gevoelige sensor hebben. Ethyleen is voor veel versproducten de vroegste indicator van rijping of schade en hoe eerder je hierop anticipeert hoe beter de opbrengst en de kwaliteit. SmartSense komt met oplossingen om ethyleen op biologisch niveau te meten, gedurende productie en transport.

Met onze technologie zie je lokaal en inzichtelijk - bijvoorbeeld per kas sectie of per container - of je plantjes en bloemetjes het naar hun zin hebben of dat ze extra liefde en aandacht nodig hebben. Kwaliteitsmonitoring die van vitaal belang is, om groei en bloei te verbeteren en afval en energiegebruik te verminderen.red apple

Fruit is gezond

Maar het is belangrijk om het ook gezond te hóuden! Met SmartSense sensoren kunt u uw processen optimaliseren om het meest verse product bij uw klant af te leveren.

aerial view of boat on water

Meten is weten

Tijdens transport kan een hoop misgaan. SmartSense wil inzicht geven van de productkwaliteit aan boord. Zo kunt u meekijken, of bijsturen waar nodig, om het beste uit uw transport te halen.

green plants on white metal frame

Vinger aan de pols

Planten communiceren via ethyleen, ook met elkaar. Ethyleen veroorzaakt stress, wat de opbrengst verslechterd. SmartSense sensoren luisteren naar de planten zodat U ze happy kunt houden.

Balans is belangrijk


gray and white mini fan on white surface

Leren slim te ventileren

Kassen moeten worden geventileerd om schadelijke gassen zoals ethyleen te verwijderen, maar ventileren betekent een verlies van energie (warmte en CO2). Met informatie over ethyleen kan het klimaat beter worden gestuurd, voor een optimale balans tussen plantgezondheid en energieverbruik.

frozen blueberries, raspberries, and blackberries

Keep it cool... maar niet te koel

Groente en fruit blijft vers door het te koelen, maar teveel koelen leidt tot koelschade. Deze balans is delicaat. Door ethyleen te meten, kunnen we direct zien of de koeling optimaal is of dat groente of fruit begint te rijpen óf te degraderen. Optimaliseer per container of opslagunit de koelbalans en voorkom het verlies van waardevol product.